Bildet er tatt i Moldova, sommeren 2015.
Bildedata: Canon EOS 5D Mark III, EF 35/1.4L II.
f/1.4, 1/1250 sek, ISO 400.


Åsa Sjöström er en kjent reportasjefotograf fra Sverige. Hun jobber mye med internasjonal forståelse, menneskerettigheter og situasjonen for kvinner og barn over hele verden og har vunnet flere priser, blant annet World Press Photo. Da Åsa besøkte Canon on Tour i Malmö hadde hun følgende tips til deg som vil lære mer om reportasjefotografering.

Lyset

Fotografi betyr «å male med lys», og lys er utrolig viktig når du velger opptaksøyeblikk. Dårlig lys er som musikk uten lyd. Du bør så langt det lar seg gjøre fotografere i de få timene på dagen når lyset er behagelig, mykt og direkte. Hvis jeg fotograferer midt på dagen, forsøker jeg å gjøre det innendørs og benytte meg av små lyskilder som vinduer, døråpninger og lignende. Det blir alltid finere portretter når man utnytter det naturlige lyset.

Tid

Gi bildene tid om du har mulighet til det. Det skaper tillit, nye perspektiver og gir deg selvsagt flere bilder å velge blant. Jeg er sjelden helt fornøyd – det kan også være en drivkraft til å fortsette, og nærmest holde på så lenge at dem du fotograferer, slutter å tenke på at du er der.

Åpenhet

Vær åpen for alt og ikke tenk for mye i forkant på hvordan bildet skal bli. Hvis du har for mange forestillinger om hvordan et bilde eller en reportasje skal se ut før du begynner å fotografere, er det lett å bli fastlåst.

 

Forestill deg aldri bilder eller historier før du virkelig har dem!

Du kan lese mer om Åsa Sjöström på http://asasjostrom.com

Les mer om Canons EF 35/1.4L II USM.

Bygg ditt eget kamera-kit og få rabatt. Les mer om tilbudet.