Foto: Magnus Wennman

Magnus Wennman er en internasjonalt anerkjent fotograf som har vunnet flere priser, blant annet World Press Photo. I forbindelse med at Magnus besøkte Canon on Tour i Umeå, ga han følgende tips til deg som tar bilder og som gjerne reiser for å finne de rette motivene.

Idéen

Det er alltid fint å ha en idé å jobbe ut ifra, men ifølge Magnus er det viktig å ikke låse seg 100 % til ideen. Du må være åpen for nye muligheter. Muligheter som plutselig kan oppstå. Virker ikke den opprinnelige ideen, er det bedre å komme seg videre og bruke energien på noe annet som du kan få til å fungere.

Masse bilder

Magnus tar mange bilder, hele tiden. Han beveger seg fra sted til sted, og finner nye muligheter. Det rette bildet tar tid. Magnus kan ta flere tusen bilder på en dag. Du kan ikke planlegge det beste bildet – du må finne det.

Legg alt overflødig utstyr vekk

Magnus tar kun med det aller mest nødvendige på et oppdrag. For han er det viktig å være mobil og kunne ha alt sammen i en sekk. I Magnus sin ryggsekk ligger det vanligvis et kamera, eks. EOS-1D X Mark II, et 45mm tilt/shift-objektiv og en videolampe. Videolampen er enkelt å jobbe med og lett å kontrollere. Over skulderen har han et EOS 5D-kamera med et 24-70mm-zoomobjektiv. I tillegg har han minnekort, mat og drikke, og kanskje også et lite stativ + en lydopptaker hvis han skal lage video. Alt annet er lagt vekk.

 

Bildet viser Merullah, en blind gutt som bor sammen med familien sin rett ved den svenske militærbasen i Mazar-e-sharif i Afghanistan. Hver dag hører han de tunge kjøretøyene passere. Han føler jorden vibrere. Merullah ville gjerne se nærmere på dem, lære dem å kjenne, men han holder seg langt vekk. Hvis de kom forbi, ville han fortelle dem historien om geita og løven. I 2014 pakket de sammen og forlot stedet. Hva som skjer videre, vet ingen.

Les mer om Magnus Wennman og se flere av hans bilder.